Scheiden

Een scheiding is helaas niet altijd te vermijden. Als ouders gaan scheiden voelt het kind veel verdriet. Op school zeggen ze soms niets tegen vriendjes en vriendinnetjes.

Thuis moet het kind omgaan met een nieuwe en moeilijke situatie en op den duur moet het zich vaak aanpassen aan een nieuwe partner. Het is moeilijk voor iedereen. Voor de ouders, die volwassen zijn en al een compleet wereldbeeld hebben, maar misschien nog wel meer voor het kind, voor wie een heel stuk van zijn vertrouwde wereld instort. Een kind wil niet kiezen tussen zijn ouders.

Hoe verstandig je er als ouders ook mee om kunt gaan in het beste geval, één ding kun je niet verhelpen; het stille kinderverdriet. Een kind houdt zich vaak flink en groot en wil zoveel mogelijk zijn ouders helpen. Maar uiteindelijk gaan de gevoelens zich uiten in gedrag, thuis en op school. Als gevoelens genegeerd worden kan er een opeenstapeling van problemen ontstaan.

Tijdens de therapiesessies leert het kind om beter om te gaan met de situatie en om zijn gevoelens een plek te geven, zodat hij niet de rest van zijn leven de onverwerkte gevoelens mee hoeft te nemen.

Praktijk ERBIJ, voor integratieve kinder- en jeugdtherapie & coaching.
Marijke Kuperij | Elbalaan 28 Sassenheim | tel: 0252-215091 | email: info@praktijkerbij.nl